Congrés LITERA’T. Aprenentatge de la llengua mitjançant la literatura.

Ara que acaba el trimestre és un bon moment per fer balanç de totes les accions formatives a les quals he participat. Una d’elles s’inscriu dins del Congrés LITERA’T organitzat pel CEFIRE de la Generalitat Valenciana (àmbit de plurilingüisme) el 28 i 29 de setembre a la ciutat de València. Aquest va ser el programa: diptico_literat_20180705

Captura 2

Amb una organització impecable i amb un contingut d’alt nivell (que combinava aproximacions més aviat teòriques amb propostes pràctiques), podem qualificar LITERA’T com un congrés extraordinari.

Les tres conferències plenàries van ser altament inspiradores, especialment la impartida per Mª José Olaziregi (Universitat del País Basc) sota el títol “Desmuntar prejudicis amb la literatura”. Les altres dues van anar a càrrec de Glòria Bordons (Universitat de Barcelona) i Elena Ortells (Universitat Jaume I): “Estratègies comunicatives a través de la poesia visual” i “Children’s books by canonical authors in the EFL classroom”, respectivament.

Quant als tallers, la sorpresa va ser trobar-ne tres adreçats al professorat de l’Educació de Persones Adultes (sincerament, no estem acostumats a aquestes consideracions): “Revista digital i club de lectura” (Mirella Garcia, FPA Oriola), “Diversitat en la literatura LGTB per enderrocar prejudicis. El còmic i l’àlbum” (Guillermo Soler, UA – IES Severo Ochoa) i “Poesia visual: una altra manera d’entendre el món” (Carles Cano, IES Comarcal Burjassot).

En definitiva, una molt bona experiència que posa el focus en els textos literaris com a facilitadors de la competència comunicativa, com a constructors de valors cívics i com a eina per a la creativitat.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s